Katrins massage, Toltorpsdalen   

Klassisk massage

Tekniken i svensk klassisk massage är i grund och botten en systematisk manipulation av kroppens mjukvävnader. Med hjälp av strykningar, knådningar, tryck och töjningar på muskler, blodkärl, bindväv och hud får man en rad positiva både fysiska och mentala effekter. Ofta kompletterar jag massagen med medicinsk laser på eventuella smärtpunkter för extra effekt.

Muskler och smärtlindring

De vanligaste orsakerna till värk är muskelrelaterade. Genom att lösa upp muskelspänningar och öka elasticiteten i muskulaturen kan man ta bort eller reducera smärta, ge bättre rörelseförmåga och kroppshållning, samt minska ärrvävnad. Endorfiner frigörs vid massage som därmed har en hämmande verkan på kroppens smärtsystem.

Cirkulation och immunförsvar

Massage ökar blod- och lymfcirkulationen, vilket för med sig en god cirkel av positiva effekter. Syre- och näringstillförseln ökar till organ, benstomme och muskler. Läkningsförmågan ökar, slaggprodukter rensas ut, immunförsvaret stärks genom bland annat ökad antal lymfocyter.

Avslappning och välbefinnande

De flesta upplever harmoni och välbefinnande efter en massage. Förklaringen till detta är att beröring och värme gör att kroppens lugn-och-ro-hormon oxytocin frisätts i kroppen. Det minskar samtidigt utsöndringen av stresshormonet kortisol och ger en djupt avslappnande effekt. Detta i sin tur leder till att puls och blodtryck sjunker och att man sover bättre. En studie visar att kortisolnivåerna sjunker med över 30% efter en massage, visserligen kortvarigt men vid regelbunden massage kvarstår effekten längre och längre!

30 min 450 kr 55 min 650 kr  

Taktil massage

Är en djupavslappnande beröringsmassage. Hela kroppen masseras extra mjukt från topp till tå med varm olja. Är du smärtkänslig och har svårt att gå på vanlig massage är den taktila massagen ett bra alternativ för dig liksom om du ofta känner dig stressad.

Lugn- och ro hormonet oxytocin frigörs extra mycket av den här beröringen, vilket innebär en positiv effekt på det så kallade parasympatiska nervsystemet i kroppen. Du kan därmed få en förbättrad magtarm-funktion, bättre sömn, mindre oro och stress efter en taktil massage.

Fokus vid denna behandling ligger även på att du ska få en positiv inställning till din kropp genom att öka din kroppsmedvetenhet.

Vill du, så går det förstås att få specifika problemområden masserade enligt klassisk stil och resten av kroppen taktilt masserade.

55 min 650 kr 75 min 850 kr


Gravidmassage

Som gravid kan det vara svårt att ligga på mage, därför används här en specialgjord massagekudde på bristen som skapar extra utrymme för mage och bröst så att du kan ligga skönt och ändå få behandling på baksidan. Ange gärna vid bokning om du önskar klassisk, taktil eller lymfmassage.

30 min 450 kr, 55 min 650 kr, 75 min 850 kr

Barnmassage

Precis som vi vuxna kan barn och ungdomar bli stressade och spända och ha nytta av massage. Förmåga till avslappning (utan tv/data/mobilskärm) är inte en självklarhet utan kan vara något man behöver träna på för att uppskatta.

Beröring frisätter oxytocin, ett hormon som ökar anknytning, stimulerar lugn-och-ro-systemet, minskar aggressivitet etc.

Massage till och mellan barn i skolor har tex visats sig ge en ökad koncentrations- och inlärningsförmåga, förbättrat samarbete och minskad mobbing i skolan. Hos autistiska barn har man kunnat se en ökad kommunikationsförmåga redan efter några fåtal behandlingar med taktil massage.

Vid en massagebehandling för barn använder jag betydligt mjukare grepp och kanske bara rytmiska strykningar om man så vill.

8-15 år 30 min 350 kr

Lymfmassage

Denna massage passar alla men speciellt för dig som känner svullnad i kroppen, tyngdkänsla i armar el ben, trötthet, har återkommande förkylningar eller frekvent migrän. Orsaker kan vara ett trögt lymfsystem. Har du opererat bort lymfkörtlar i samband med bröst-eller gyncancer kan denna massage, i kombination med egenvård, göra stor skillnad för att minska dina ödem.


Lymfsystemet blir extra påverkat vid hormonella förändringar som PMS, graviditet och under klimakteriet, känner du av svullnader vid dessa perioder är verkligen lymfmassage något för dig!


Det är en mjuk behandlingsmetod där man jobbar med djupandning, tryck och strykningar i lymfsystemets riktning. Eventuella skador i form av ärr och svullnad arbetas lite extra med för att "lossa" eventuella blockeringar som hindrar flöde. Du får lära dig ett enklare egenvårdsprogram att göra hemma mellan behandlingarna för att stimulera lymfsystemet.

Första gången rekommenderas 75 min behandling.

75 min 850 kr, 55 min 650 kr

HOT STONE massage

Uppvärmda silkeslena lavastenar av s.k basalt i olika storlekar används i massagen över hela kroppen. Mycket avslappnande! Förutom den extra värmen ger också stenarna en skön tyngd.

55 min 750 kr, 75 min 900 kr

Hembesök

HEMBESÖK MASSAGE. Jag kommer hem till dig/er med massagebänk, olja etc och du/ ni kan välja klassisk massage, taktil avspänningsmassage, gravid- eller lymfmassage. Perfekt för småbarnsföräldrar som har svårt att komma ifrån eller bjud in din granne/väninna/mamma/dotter etc! Jag har även en del kunder på äldreboende som behöver taktil avspänningsmassage.

Gäller främst i Mölndal och centrala Göteborg, om det tar mer än 20 min med bil från Toltorpsdalen tillkommer ytterligare resekostnad.


2 x 55 min massage =875 kr per person = 1750 kr

1 x 55 min massage =1200 kr

Går ej att boka via bokadirekt-kalendern, hör av dig via telefon eller mail och föreslå önskad dag och tid!


0